Flyttstädning på bästa sätt

Dags att flytta? Det är både roligt och jobbigt. Flyttstädningen är det värsta av allt, speciellt om man har hyrt den gamla bostaden och de har sådana där rabiata detektivtyper som anmärker på flyttstädningen efteråt. Man brukar sällan eller aldrig komma undan lätt när dessa nitiska människor gör sin granskning av slutstädningen, så låt gärna någon städfirma ta hand om er flyttstädning så att ni kan vara säkra på att passera med beröm godkänt.

Men det finns bra sidor med själva flyttstädningen också och det är att det är då man har möjlighet att göra en sådan där ordentlig utrensning och slänga gamla prylar. Enligt den gamla kinesiska läran Feng Shui så är det viktigt att rensa ut bland sina gamla saker ibland. Kineserna menar att gamla saker binder energiernas flöden och livet blir lika tungt, trist och dammigt som de gamla prylarna man håller fast vid. Att ta tillfället i akt och rensa upp bland gamla saker och även sina gamla kläder är alltså ett fantastiskt sätt att flyttstäda på. Då slipper man släpa med sig sitt gamla liv in i sitt nya. Det är ju lite av tjusningen med att flytta, att man kan börja om på nytt, skriva ett nytt kapitel i historien om sitt liv och därför vill man inte släpa med sig gammal unken energi som man vuxit ur.

Ett fantastiskt bra tips när det gäller flytten är kanske inte alla förunnat men, låt någon second hand-organisation, typ Erikshjälpen, hämta era gamla saker. Rensa ut och släng. Packa med er det viktigaste som ni verkligen vill ha. När det gäller flyttstädningen så låter ni någon städfirma ta hand om det. Sist men inte minst går ni och beställer helt nya möbler på någon möbelaffär, gärna online, och så begär ni att få ert nya möblemang hemkört till er nya bostad. Enklare än så blir inte en flytt.