Studera i Spanien

Vädret, språket och kulturen är någonting som lockar många unga till Spanien för att studera. Om man är intresserad av att studera i Spanien finns det en del saker att fundera på och ta beslut om innan man kan börja med själva ansökningsprocessen. Man ska också komma ihåg att studera utomlands, genom att åka på språkresor till exempel, kan vara det absolut bästa för hälsan. Just det faktum att få upptäcka någonting annat än det vanliga – med nya intryck och upplevelser kan göra att man hittar ett nytt lugn inom sig själv.

Åka via organisation eller ordna allt själv?

Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen, att åka på egen hand eller via en organisation. Det går att komma undan betydligt billigare om man ordnar med allting själv eller via kontakter men med hjälp av en organisation får man en annan säkerhet, boende är fixat, studierna är definitivt godkända och håller en bra kvalitet och liknande. Allt beror på hur man som person föredrar det, att få alternativ presenterade för en eller att göra egen ingående research för att hitta de bästa alternativen.

Att välja skola

Val är aldrig enkelt, att välja en skola för en längre vistelse är en av de svåraste valen att göra som ung. Som utländsk student så finns det olika faktorer som spelar in mer än om man vore en inhemsk student. Har skolan internatboende? Talar någon på skolan engelska? Framförallt viktigt för dig som tänkt studera spanska och kanske inte har språket med dig från början. Att ha någon att kommunicera med om problem uppstår är mycket viktigt. Vill du att skolan ska ligga i en stor eller liten stad? Är det party eller strand eller kanske både och du är ute efter i fråga om aktiviteter efter skoltid? Allt detta är värt att tänka på både en och två extra gånger.

språkresa spanien

CSN

Det är inte alla som har möjligheten att betala sina studier utomlands direkt från sparkontot. Därför finns i många fall möjligheten att få studiemedel och ta studielån. Det är inte alla skolor som är studiemedelsberättigade och inte alla utbildningar heller för den delen. Detta bör undersökas grundligt innan ansökan görs om ett kriterium för att kunna studera utomlands är att CSN hjälper till finansiellt.